Новини


Чемпіонат світу 2017 року в м. Карлсруе (Німеччина)

08 - 08 - 2017
<    1 из 5    >

Для збірної України з городкового спорту Чемпіонат світу 2017 року в м. Карлсруе (Німеччина) став найбільш яскравим враженням за цей спортивний рік.

Як зазначив тренерський штаб збірної, в особі Севрюка Миколи Петровича і Євтушенко Володимира Григоровича, в цілому збірна виступила гідно.

Дуже порадувала перемога жіночої збірної в командних змаганнях з єврогородків та «український» фінал в особистих змаганнях серед жінок по єврогородках. Саме завдяки двом красивим, тендітним дівчатам, а саме: чемпіонці – Коваль Світлані і срібній призерці – Дрешель Альоні ми змогли насолодитися гімном України, який звучав на спортивному стадіоні м. Карлсруе.

За команду також виступали і зробили свій неоціненний внесок у командне чемпіонство Захарова Альона та Весеніна Світлана. Крім того, жіноча збірна посіла третє місце по фінськими і класичним городках, що доводить високий рівень підготовки наших спортсменок.

Варто також відзначити 4 зайняте місце Коваль Світлани в особистих змаганнях з фінських городків. Власне спортсменки прокоментували чемпіонат наступним чином.

Світлана Коваль:

«Чемпіонат світу 2017 року в Німеччині це новий виток розвитку городків. Відмінна організація і цікава екскурсійна програма!»

Світлана Весеніна:

«Все було насичено і класно. Хотілося, щоб ці змагання не закінчувалися, а тривали якомога довше. P.S.: шикарні кубки!».

З приводу виступу чоловічої збірної слід зазначити наступне.

Чоловіча збірна, на жаль, поступилася своїм чемпіонським місцем в командних змаганнях з єврогородків, яке зберігала за собою багато років, що стало найбільшим розчаруванням цих змагань для нас.

У той же час потрібно звернути увагу на відмінний виступ чоловіків в дисципліні класичні городки.

В особистих змаганнях до «фіналу восьми» дійшли 4 українських спортсмена: Володимир Євтушенко, Шильніков Антон, Юрій Гаращенко та Олександр Костяний. Внаслідок чого відразу два українця опинилося на п'єдесталі: Євтушенко Володимир став другим, а Гаращенко Юрій – третім. Вперше відразу два українські спортсмени піднялися на п'єдестал за результатами особистих змагань з класичних городків. Для обох таке високе досягнення, також, є першими в їхній спортивній кар'єрі.

Смугу невдач вдалося чоловічої збірної перервати і в командних змаганнях, а саме – зайняти 3 місце.

Порадувала тренерів і чоловіча збірна з фінських городків знову зайнявши 3 місце у важкій боротьбі з більш досвідченими командами в цій дисципліні. Склад збірної не змінився, в порівнянні з минулим чемпіонатом світу, і в її складі виступали: Гаращенко Юрій, Шильніков Антон, Костяний Олександр та Телятніков Анатолій.

Всі спортсмени з радісною усмішкою на обличчі згадують цей чемпіонат, наприклад Костяний Олександр зазначив наступне:

«Змагання пройшли в атмосфері гідної, чесної боротьби. На майданчиках панували прекрасні емоції від зустрічі з друзями з різних країн. Саме такі заходи дають сили, натхнення продовжувати надалі займатися городковим спортом та досягати ще вищих спортивних результатів».

Федерація городкового спорту України в цілому і члени збірної України зокрема, дякують організаторам і учасникам змагань за успішно проведений Чемпіонат !!!

Окрему подяку Федерація городкового спорту України бажає висловити компанії ECOLINES за надану допомогу та підтримку у організації участі збірної України в даних змаганнях.