Новини


Городковий спорт. Визначились кандидати на чемпіонат світу

30 - 06 - 2017
<    1 из 0    >

24 – 30 червня у Гайвороні проходив чемпіонат України. Тривала гостра безкомпромісна боротьба, бо визначилися кандидати на чемпіонат світу 2017 року, що проходитиме у серпні у німецькому місті Карлсруе. У чемпіонаті України взяли участь 49 учасників, у тому числі 11 жінок.

          60 відсотків учасників чемпіонату – магістри спорту. Змагання проходили із трьох видів городкового спорту. Перший – класичними биками; другий по єврогородкам; третій з фінських городків. Головний суддя – суддя першої категорії, майстер  спорту з городків Василь Ільченко. Головний секретар, суддя національної категорії Михайло Потапенко. Віце-президент федерації городкового спорту, він же й активний учасник змагань, заслужений майстер спорту Володимир Григорович Євтушенко.

Треба сказати, що гайворонці великі знавці і цінителі городкового спорту. Кожен гайворонець знає, що у Гайвороні у середині 70-х років минулого століття проходив чемпіонат з городкового спорту серед усіх залізниць колишнього Радянського Союзу. Ото було велике спортивне свято, коли брали участь від Далекосхідної залізниці до Львівської залізниці. З тих пір чемпіонат України у Гайвороні проходить як велике спортивне свято. Так було і цього разу.

Урочисте відкриття змагань проходило за участі представників Гайворонської районної державної адміністрації – голова Юрій Олександрович Клименко та Гайворонської районної ради – голова Дмитро Миколайович Грабовий. Змагання були серед чоловіків, жінок та юніорів.

І ось підбиття підсумків змагань. Тут доречно нагадати, що невтомний ентузіаст городкового спорту Анатолій Телятников щоразу до подібних змагань готує дві команди Вінницької та Кіровоградської областей.   Цього разу місцеві спортсмени дуже вдало використали тепло "рідних стін". Спортсмени Вінницької області стали чемпіонами України, а спортсмени Кіровоградської області стали третіми призерами цих змагань. Ось, хто були учасниками. За Вінницьку область виступали: Геращенко Юрій, майстер спорту, Тарас Марчук, майстер спорту, Василь Камінський, майстер спорту, Вадим Сіроокий, кандидат у майстри спорту. За Кіровоградську область виступали: Роман Андронік, майстер спорту, Олександр Лященко, кандидат у майстри спорту, Максим Мельник, кандидат у майстри спорту Сіроокій Вадим.

 В особистих змаганнях  серед чоловіків класичними битками переможцем став заслужений майстер спорту України Володимир Євтушенко (м.Київ) 122 битки на 90 фігур , на другому місці майстер спорту Олександр Костяний (м.Київ) 132 битки на 90 фігур , на третьому Роман Андронік, кандидат у майстри  спорту м.Гайворон, 136 биток на 90 фігур .

Серед чоловіків у особистих змаганнях  по єврогородкам першим знову був Володимир Євтушенко, другим Гаращенко Юрій, майстер спорту з команди Вінницької обл, а третім Олександр Костяний (м.Київ).

Дуже напруженою була боротьба у командних змаганнях чемпіоната України серед жінок класичними битками. Призові місця тут розподілились так. Перше – Полтавська область. Друге – Вінницька область. Третє – місто Київ. Дівчата з Полтавської області дуже серйозно провели увесь чемпіонат України. Вони заслужено стали чемпіонами України і будуть представляти честь України на чемпіонаті світу у Німеччині. Назвемо їхні імена. Майстер спорту Світлана Коваль, кандидат у майстри спорту Світлана Весеніна, майстер спорту Альона Захарова.

В особистих змаганнях серед жінок чемпіонкою України вперше стала Альона Дрешель (м.Київ) з результатом 128 биток на 90 фігур, виконавши норматив Майстра спорту України, друге місце посіла  Альона Захарова (м.Кременчук) 130 биток на 90 фігур, третьою стала Світлана Весеніна (м.Кременчук) 133 битки на 90 фігур .

Серед жінок у особистих змаганнях  по єврогородкам першою знову була Альона Дрешель (м.Київ), другою  Світлана Коваль , майстер спорту з команди Полтавської обл,  третьою   Альона Захарова (м.Кременчук) .

Дізнавшись про те, що у Гайвороні проходить чемпіонат України з городків сюди приїхали спортсмени сусідньої Молдови. Відстань до Гайворона – 300 кілометрів. І приїхали вони не даремно та навіть провели міжнародну товариську зустріч з спортсменами Львівської області.

Залишається назвати області, які брали участь у першості України з городків: місто Київ, Дніпропетровська, Луганська, Львівська, Кіровоградська, Полтавська, Вінницька, Харківська, Черкаська, Запорізьська області.

- Ви не можете уявити як складно дається федерації городкового спорту утримувати цей вид спорту. Ось ми й команду України посилаємо на чемпіонат світу. Ще живемо, діємо, розвиваємось, - сказав у бесіді зі мною віце-президент городкового спорту України, заслужений майстер спорту Володимир Григорович Євтушенко.

 

 

Павло Волощук

м.Гайворон